Contemporàsia: cultura oriental, avui i aquí

Escrit per el febrer 17, 2011 - 18:41 No hi ha comentaris

Els Estudis de l’Àsia Oriental de la UOC organitzen els dies 4, 6, 7, 12, 13 i 28 d’abril un conjunt de xerrades que volen oferir una visió panoràmica de la cultura contemporània de la Xina i del Japó des d’angles complementaris: art, cultura popular i cinema. La globalització i els processos de circulació cultural actuals fan que aquestes produccions artístiques i culturals, inicialment remotes i exòtiques, ens siguin avui més properes i compartides.

Les xerrades formen part del cicle “L’Àsia Oriental: tan lluny, tan a prop” i tindran lloc a diferents biblioteques de Barcelona. L’assistència és lliure i gratuïta, però està limitada a l’aforament de les diverses sales. Totes les activitats tindran lloc a les 7 de la tarda.

Sessions

– “El ‘despertar’ del cinema xinès. Claus de l’arribada d’un continent de cinema”. A càrrec de Jordi Codó, professor de cinemes de l’Àsia Oriental. 4 d’abril, a la Biblioteca Poble Sec-Francesc Boix, C/ Blai, 34, 08004 Barcelona.

– “El cinema japonès contemporani: emocions digitals”. A càrrec de Jose Montaño, doctorand en Comunicació Social. 6 d’abril, a la Biblioteca Nou Barris, Plaça Major de Nou Barris, 2, 08042 Barcelona.

– “Ulls rodons i pèls de punta: claus per entendre el fenomen del manga i l’anime”. A càrrec de Daniel Madrid, col·laborador docent de la UOC. 7 d’abril, a la Biblioteca Guinardó Mercè Rodoreda, C/ Camèlies, 76-80, 08024 Barcelona.

– “L’univers (Takashi) Murakami: nous llenguatges en l’art japonès actual”. A càrrec de Laura Claveria, investigadora del departament d’Història de l’Art, Universitat de Saragossa. 12 d’abril, a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra, C/ Segre, 24-32, 08030 Barcelona.

– “L’univers Xina pop, ciberpunk i cultures de masses”. A càrrec de Manel Ollé, professor d’història i cultura de la Xina contemporània de la UPF. 13 d’abril, a la Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver, C/ Comte Borrell, 44-46, 08015 Barcelona.

– “Art actual a la Xina: emergència i consolidació”. A càrrec de Laia Manonelles, professora associada del Departament d’Història de l’Art de la UB i del Departament de Didàctica de les Arts Plàstiques de la UAB. 28 d’abril, a la Biblioteca Joan Miró, Parc de Joan Miró / Vilamarí, 61, 08015 Barcelona.

Enllaços relacionats

Biblioteques de Barcelona: www.bcn.cat/biblioteques
Blogs dels Estudis de l’Àsia Oriental: http://asiaoriental.blogs.uoc.eduDeixa un comentari

Identificat com Identificat per a enviar un comentari.