II Taula Rodona Llegir i Editar a l’era digital

Escrit per el setembre 8, 2011 - 15:42 2 comentaris

La irrupció de les TIC als diferents àmbits de la nostra vida ha tingut un impacte clar en la manera en què ens comuniquem, treballem o gaudim del nostre oci. El món de les indústries culturals i, en particular, el món editorial no n’ha sigut aliè a estes transformacions.

Així, com a conseqüència de la difusió i generalització de l’ús de les TIC, durant els darrers anys la indústria editorial i els actors del seu entorn han hagut de enfrontar-se als reptes derivats de l’aparició de nous suports i dispositius de lectura electrònica, de la modificació en els canals de difusió i distribució, i dels canvis en els sistemes de producció.

Noves maneres de llegir, un nou entorn i nous reptes demanen, doncs, nous models de negoci, noves solucions per a problemes nous i, sobretot, una reflexió sobre el present i el futur del món editorial a l’era de les TIC.

Foto”Love Read” de Luis de Bethencourt Flickr.com

El proper 22 de setembre, a les 19h, tindrà lloc a la Sala Helvetia (Paseo de Cristóbal Colón, 26 de Sevilla), la II Taula Rodona Llegir i Editar a l’era digital.

L’edició de 2010 va posar el focus sobre el futur del sector editorial com a conseqüència de la irrupció de le TIC. Amb l’aparició i generalització dels dispositius de lectura electrònica com a rerefons, els ponents van analizar els reptes, les amenaces i les oportunitats que el sector editorial -editoris, distribuïdors, productors, lectors-, haurà d’afrontar durant els propers anys.

L’edició d’enguany estarà centrada a l’anàlisi de la forma en què la crisi del sector afecta els diferents actors que participen al procés editorial. I ho farem des de perspectiva de les experiències d’èxit, els espais de mercat o els models de negoci que han aconseguit superar les dificultats dels darrers anys.

Així, els presponsables de les experiències presentades ens explicaran les estratègies posades en marxa, les raons de l’èxit de les seues propostes, els elements diferenciadors, etc, amb l’objectiu de trobar les claus del futur del sector.

No només parlarem de llibre electrònics, de dispositius, de formats o de les perspectives econòmiques del sector, sinó de models d’èxit en l’àmbit de l’edició, la producció i la distribució de llibres tant en paper com en format electrònic.

Els convidats a participar a la taula rodona són els següents:

  • Juan Antonio Sánchez y Vincent Morales, responsables de Kauh Arquitectos reflexionaran sobre el llibre objecte i el futur d’este tipus de publicacions. Kauh Arquitectos és el despatx d’arquitectura de Sevilla coordinador de l’edició de Transversal-Biacs3, un llibre publicat per la Universidad de Sevilla sobre actuacions a la trama urbana de la ciutat que resultà guanyador de quatre premis LAUS, tres de disseny gràfic i un altre de l’àmbit institucional.
  • José de la Rosa, Editor i Director Executiu de La Maquina China, una editorial sevillana que, entre d’altres, disposa d’una línia de publicació de llibres sota demanda, a més d’un catàleg de publicacions electròniques.
  • Elisa Yuste, Coordinadora de l’Àrea de Promoció de la Lectura de la Fundación Germán Sánchez Ruipérez, que ens explicarà el projecte Territorio Ebook.
  • Carlos San José, Director del Departament de Continguts i Serveis a la Xarxa de l’Editorial Algaida, que ens parlarà dels nous models de promoció i difusió a Internet.

Com en l’edició anterior, la Taula Rodona serà presentada i moderada per Teresa Fèrriz, col·laboradora del Postgrau en Llibre i Lectura Digital a la Societat de la Informació UOC-Grup62-Leqtor de la UOC, i directora del projecte lletrA.

L’objectiu últim és mantindre una conversa oberta entre els ponents, i entre estos i el públic. Una conversa que ens permeta entendre les claus del present i el futur del sector editorial, i que vesse llum sobre les alternatives econòmiques per un sector que, sens dubte, es troba en ple procés de transformació.

Pots fer la teua inscripció a la Taula Rodona fent click aquí. Recorda que l’entrada és lliure fins completar l’aforament de la sala.

2 comentaris »

Deixa un comentari

Identificat com Identificat per a enviar un comentari.