[sic] pirates o legals? descàrrega de continguts a internet

Escrit per el maig 28, 2013 - 12:03 No hi ha comentaris

El proper dimarts 11 de juny se celebrarà la cinquena edició del cicle [sic] debats sobre tendències de la societat de la informació i el coneixement, que tindrà lloc a les 19h a la seu de la UOC a Sevilla, al carrer Torneo, 32.

Pots confirmar la teua assistència al formulari que trobaràs a l’enllaç “inscripció”.

Al març de 2013, l’IPTS va publicar un informe en què s’analitza el comportament dels consumidors de música en format digital a través d’Internet. L’informe indica que els internautes no veuen la descàrrega il·legal de continguts musicals com un substitut dels continguts legals, i que, en tot cas, les descàrregues il·legals tenen efectes positius, encara que limitats, sobre la compra de continguts legals.

L’estudi també troba un efecte positiu del consum de música a través de serveis de streaming sobre el consum de continguts legals en forma de descàrregues.

2476286356_d86be41e33_b

L’estudi de l’IPTS ens serveix com a excusa per analitzar, en aquest #debateSIC, els nostres comportaments com a consumidors de continguts musicals a partir de la generalització d’Internet i la forma en què les indústries culturals, especialment la indústria de la música, ha estat (o no) capaç d’adaptar el seu model de negoci i de promoció i distribució a les necessitats, usos i costums dels internautes.

Per fer-ho, ens acompanyaran Lluís Aguiar, investigador de l’IPTS.

aguialuLuis Aguiar. És economista i investigador a l’Instituto de Prospectiva Tecnológica (IPTS) de la Comissió Europea des d’octubre del 2012. Actualment treballa al programa de recerca sobre l’economia digital on s’enfoca a la indústria dels mitjans digitals. Els seus treballs més recents analitzen l’efecte de la pirateria sobre el consum legal de música a internet així com els efectes de la digitalització de la indústria musical sobre el benestar.

Esperem la vostra assistència i participació activa tant a la jornada presencial com als debats a les xarxes socials. Si ets usuari de twitter pots seguir-nos al hashtag #debateSIC i al hashtag de la sessió #copypaste; també pots deixar-nos els teus comentaris al nostre facebook i, si vols, pots seguir la sessió per streaming al blog de debateSIC.

Deixa un comentari

Identificat com Identificat per a enviar un comentari.