[sic] què hi ha de nou, mestre?: producció audiovisual i tecnologia

Escrit per el març 11, 2014 - 14:46 No hi ha comentaris

què hi ha de nou, mestre? 

Preguntava el conilla més famós de la pantalla fa unes dècades. Doncs bé, amic Bunny, hi ha moltes coses noves, de fet les novetats no s’aturen. L’àmbit de la producció audiovisual ha canviat en poc més de 10 anys.

Les produccions s’han aprofitat dels recursos que oferixen les noves tecnologies, i l’edició, producció i promoció del contingut audiovisual ha evolucionat fins els nostres dies de tal forma que, en l’actualitat, s’utilitzen dispositius mòbils per filmar pel·lícules i documentals, i youtube ha esdevingut el canal preferit pels usuaris per vore sèries i pel·lícules.

Del Cinemascope a l’iPhone

Les tècniques de filmació han evolucionat a passos de gegant, així com els formats. Hem passat de l’analògic al digital en un obrir i tancar d’ulls. L’evolució a sigut tal que, en molts casos, s’ha generat l’impuls d’un cinema o producció audivisual a nivell amateur amb grans resultats. Avui és molt senzill editar un vídeo i aconseguir grans resultats gràcies al foment de l’ús de la tecnologia; això ha permès reduir els costos i impulsar nous espais promocionals.

CineyticDe canal + a Youtube

Fins no fa gaire, per vore grans produccions, documentals o sèries calia estar abonat a una plataforma concreta. Els efectes de la globalització, l’impacte d’internet i les millores en la transmissió de dades gràcies a les xarxes de connexió ràpides i ultrarràpides ha permès que a cada llar hi haja més gent connectada a Internet que veient la televisió. Per eixe motiu, el canal més utilitzat per vore continguts audivisuals és Youtube, juntament amb Vimeo i d’altres plataformes. Estos canals ens permeten vore videoclips, documentals, sèries o pel·lícules.

CINE &TIC

El proper dia 19 de març a les 19h a la seu de la UOC a Sevilla (Avda. Torneo, 32), ens acompanyaran en una nova jornada de debateSIC, Rocío Huetas, María Cañas, Manuel Pérez, Antonio Gómez, José Luis Cienfuegos i DSM Producción per parlar sobre els nous escenaris audiovisuals i explicar-nos quina ha sigut la seua experiència a l’hora d’afrontar els seus projectes fent servir la tecnologia per la producció i la promoció de les seues obres.

Si vols passar un dia de cine, t’esperem a la seu de la UOC. Nosaltres posem les crispetes.

Pots apuntar-te a la sessió al formulari que trobaràs en este enllaç.

I res més, companys!

Estaran al proper #debateSIC (hashtag de la sessió #sepTICmoarte):

ROCIO2Rocío Huertas. Formació Artística: Master en Arts Digitales per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, 2007. Master of Arts en Escenografi al Central Saint Martins College of Arts en Londres 1998. Estudia Arts Escèniques a DAMU a Praga i a l’Instituto del Teatro de Sevilla CAT, on es gradua. Ha participat en cursos de cinema d’animació a la New York University 2002, FAMU a Praga i la Utrecht School of Arts 1997. A la Universität den Künster UDK Berlín formà part durant dos anys del grup de cinema experimental dirigit por Karl Kels 2004/2006. El seu curtmetratge “Los Desheredados” obtingué el premi a la millor animació audiovisual de la Diputació de Màlaga i el premi RTVA a la millor creació audiovisual andalusa al 2005, a més de ser Menció Especial del Festival de Cinema Internacional de Girona.

María CAñasMaría Cañas. Dirigix Animalario TV Producciones, una plataforma d’experimentació audivisual en diversos camps: videocreació, videoclips, instal·lacions, imatge digital, projectes a Internet… així com www.animalario.tv, un contenidor en construcció permanent, dedicat a la cultura del reciclatge i l’apropiacionisme. Llicenciada en Belles Arts, cursà el Doctorat en Estètica i Història de la Filosofia a la Universidad de Sevilla. El seu documental ‘Sé villana. La Sevilla del diablo’, obtingué el primer premi del festival Alcine 2013.

npNiña Repelente. La famosa protagonista de la sèrie online d’animació. Una creació de Frikibot, on la figura de José Antonio Pérez , un jove sevillà que, per culpa de la crisi, es quedà sense feina, juga un paper fonamental juntament amb el seu germà Manuel. José Antonio, arribat el dia, es decidí a dedicar més temps a les sèries d’animació, el que sempre li havia agradat i el que sempre havia volgut fer. Fins avui…
a gómezAntonio Gómez. Doctor en Comunicació i Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universidad de Sevilla, actualment compartix la seua feina en l’Àrea de Comunicació de la Fundación Audiovisual de Andalucía amb la docència al Grau de Comunicació Audivisual a EUSA i la seua activitat investigadora. Ha publicat articles en revistes de recerca nacionals i internacionals, i destaca la seua activitat docent com a professor del Màter en Gestgió Cutlural i el Màster en Gestió d’Empreses Audiovisuals de la Universidad de Sevilla.

CienfuegosJosé Luis Cienfuegos. Director del Festival de Cine Europeo de Sevilla. Llicenciat en Psicologia per la Universidad de Oviedo, sempre ha estat molt unit al món del cinema ja que en la seua etapa d’estudiant tutelà l’Aula de Cinema de la seua Universitat. També la ràdio ha acollit els seus comentaris de crític (1989-1991). Entre 1991 i 1992, a RNE, Radio4, fou guionista i presentador. Col·labora des de 1991 amb l’Obra Social i Cultural de Cajastur, tant en cicles cinematogràfics, com conferències i d’altres activitats, a més del festival multicultural i itinerant Intersecciones. Home inconformista i entusiasta.

BiD73voCQAAbV3n DSM Producción. La productora DS media sorgix a partir del projecte BarraLibre l’any 2013. El grup de professionals format per Rubén Muro (productor), Carlos Martín (creatiu), Manuel Noguera (creatiu), Alonso Velasco (cap de so) i José de León (postproductor) decidiren, després de diferents experiències treballant juts, unir les seues carreres per consolidar el projecte. Amb una aposta per la producció pròpia de ficció, la publicitat, la cultura i el desenvolupament de productes comercials i atractius tant pel sector jove com pel sector empresarial, DS media aposta per seguir estes línies de cara a 2014.

Deixa un comentari

Identificat com Identificat per a enviar un comentari.