Estàs llest per les noves ocupacions?

Escrit per el març 10, 2014 - 7:13 No hi ha comentaris

Post de Lucía Montero (@sece43) per @UOCalumni: branding personal i empleabilitat 2.0, el 20 de març a les 19h a la seu de la UOC a Sevilla (Avda. Torneo, 32).

Auto-ocupació, empreneduria, professional, freelance… són algunes de les expressions que habitualment podem trobar als mitjans en relació amb el mercat de treball. I la veritat és que t’agrade o no, estem davant d’un nou paradignma: ocupació 2.0, però que està evolucionant envers versions millorades.

Amb este nou model, necessites tindre una sèrie de competències i/o habilitats digitals bàsiques, que a més són aplicables per qualsevol sector. No penses que a Internet només està la feina per a persones amb estudis professionals d’alt nivell, ara mateix és possible trobar també ofertes buscant guardacotxes i, si no saps fer servir les xarxes, com vols trobar feina?

6850619205_dd4423ef13_z

Si a més, tenim en compte que fins un 80% dels diferents llocs a cobrir no es publiquen com anuncis, està clar que és el moment de replantejar la teua estratègia personal.

No obstant, en molts casos ja ni tan sols és suficient amb haver desenvolupat la teua professió correctamet o incús amb excel·lècnia durant anys; en un mercat tan competitiu cal oferir un plus, quelcom que et diferencie de la resta de competidors.

Per destacar, demostra i compartix (sí, no estic boja, sé perfectament què estic dient), publica en un blog, realitza col·laboracions, partica en fòrums…, en definitiva, dona conèixer qui ets, gestiona la teua pròpia marca.

La setmana passada, em deia Martha Molina Díez, de Marketeros Nocturnos que, en Social Media sempre ets aprenent perquè é sun sector que canvia constantment, a la qual cosa jo vaig respondre que des de que vaig apostar per la informàtica l’any 86 no he deixat de ser aprenent, i crec firmement que eixe ha de ser l’esperit.

Hui en dia, si no et vols quedar enrrere i vols tindre opcions de futur, no has de deixar d’evolucionar, d’anticipar-te, d’aprendre.

Deixa un comentari

Identificat com Identificat per a enviar un comentari.