Marca personal: que et compren el que oferixes

Escrit per el març 12, 2014 - 8:00 No hi ha comentaris

Post d’Alfredo Hernández-Díaz (@alfredohdezdiaz) per @UOCalumni: branding personal i empleabilitat 2.0, el 20 de març a les 19h a la seu de la UOC a Sevilla (Avda. Torneo, 32).

 Foto

T’has demanat mai si oferixes valor els demés en la teua activitat diària?

Si qui t’envolta perceb que ets rellevant i confiable en allò que fas en la teua vida personal i professional, enhorabona, la teua marca personal va pel bon camí.

Cadascú de nosaltres tenim els mitjans al nostre abast per crear una marca personal. Per què, doncs, si tothom és únic i té els recursos, no tothom té la seua pròpia marca personal? L’explicació és que no tothom desenvolupa les qualitats i els valors necessaris per gestionar la seua marca personal.

Els professionals comencen a generar la seua marca personal per dos motius fundamentals:

  • Per assolir rellevància en les seues carreres professionals.
  • Per buscar nous projectes professionals o laborals (per compte propi o alié).

Com començar a desenvolupar la teua marca personal? Cerca un lloc tranquil on reflexionar sobre la teua identitat, els teus valors i capacitats, i pren-ne nota en un paper. Segur que tens quelcom d’útil i diferencial que oferir els demés.

Qupe necessites per crear la teua marca personal? Necessites ser coherent i constant en el temps. Segurament, les teues ganes d’aprendre i millorar són les teues millor aliades, tot i que el reconeixement dels demés es ganen amb autenticitat i, per això, necessites ser creïble. La marca personal s’aconseguix en el dia a dia com a resultat d’una feina ben feta.

No n’és prou amb crear un blog, tindre mil amics en una xarxa social o anar a un esdeveniment de networking. Cal comunicar les pròpies idees a qui vullga sentir-te i oferir-te a d’altres per ajudar-los.

A més d’elements com ara feina, volutat, disciplina, credibilitat, la marca personal s’aconseguix amb visibilitat. Si tens res a oferir i dir, ara és el moment d’accedir a qui pot necessitar-te.

Com diu Andrés Pérez Ortega: “No es tracta tant de vendre el que fas com que et compren el que oferixes”.

Com ho faig? A més del contacte personal i directe de tota la vida, internet i les xarxes socials faciliten que el teu mercat puga accedir a tu.

Aprofita que el teu cercle ja no és un cercle, és una xarxa. Afiança el posicionament de la teua marca personal participant de forma activa en les plataformes socials que més s’ajusten a les teues necessitats.

Quan comence? Una bona oportunitat seria assistint a la xerrada del dia 20 de març a la Seu de la UOC de Sevilla per començar a comunicar les teues idees als demés.

I sempre tingues al cap que el posicionament de la teua marca personal depèn de la percepció que transmets als demés i que la proximitat amb el públic que projectes a la xarxa afiança la teua identitat, però no la crea.

About.me: http://about.me/alfredohernandezdiaz

Deixa un comentari

Identificat com Identificat per a enviar un comentari.