[sic] passió i TIC: love is in the air

Escrit per el abril 3, 2014 - 11:53 No hi ha comentaris

All you need is…

… love, cantàven The Beatles allà per la dècada dels 60 quan les cançons donàven l’última empenta per treure la parella de torn a ballar a la festa. Tot canvia, eixe “All You Need is Love” hui vé acompanyat d’un “All You Need is TIC”.

I és que efectivament, la manera de relacionar-nos a canviat al mateix ritme que l’ús de les tecnologies s’ha instal·lat a les nostre vides i esdevenint una necessitat per aconseguir comunicar-nos.

Les noves discoteques

Seguint amb el fil musical, l’incipient creixement de comunitats online a les quals es registren les persones per conèixer-se entre sí ha donat pas a un escenari al qual les noves tecnologies desempenyen un paper fonamental al tractar-se d’un canal que possibilitat l’intercanvi. Internet és el mitjà, permet superar barreres com ara la timidessa i això propicia que es facilite el contacte amb d’altres persones.

Apps per totohom

Plataformes com Meetic, Adoptauntío o Grindr són casos d’exit i referents en quan a comunitats de contacte entre usuaris, cadascuna amb la seua particularitat. I és que ja no s’envien cartes d’amor, no. Hui només basta amb descarregar una app al nostre mòbil, registrar-nos en una d’eixes comunitats i començar a conèixer gent, així de senzill.

Per què li diuen amor quan volen dir sexe? 

S’obre este interrogant, un tòpic que ens vé perseguint des de fa temps. Els usuaris busquen conèixer algú? o el que estan realment perseguint és una relació esporàdica? Eixes i d’altre qüestions relaties a les noves formes de conèixer gent a través d’estes plataformes seran resolten al proper debateSIC.

Una nova revolució sexual

Ha revolucionat la tecnologia la nostra vida sexual? es tracata només del desenvolupament de la liberació dels anys 60? o hi ha un salt qualitatiu? noves pràctiques, noves conquistes? A passió i TIC volem ampliar la perspectiva i prestar atenció també a com este mitjà pot ser l’únic entorn de llibertat en alguns casos.

Passió TIC

El proper 8 d’abril a les 19h a la seu de la UOC a Sevilla (Avda. Torneo, 32) ens acompanyaran en una nova jornada de debateSIC: Percy Fernández, Sara Jacue, Jaime Domínguez i Analía Iglesias per parlar-nos de comunitat de contactes online i sexualitat, i per explicar-nos la seua experiència en els projectes als quals treballen i com la tecnologia forma part d’esta nova revolució sexual darrere de les pantalles.

No ho dubtes, si vols conèixer què es cou a les principals comunitats de contactes treu la teua entrada aquí. T’esperem a la seu de la UOC i qui sap si coneixeràs la teua mitja taronja entre el nostre públic.

All you need is…

…#debateSIC

Estaran al proper #debateSIC:

percyPercy Fernández Dávila, Psicòleg i investigador amb àmplia experiència en el disseny i execució d’estudis en temes de gènere, diversitat sexual i VIH/ITS. Ha guanyat diversos premis per projectes d’investigació i és també autor de publicacions en revistes nacionals i internacionals.
Sara JacueSara Jacue, Publicitària i analista de tendències socials. Actualment desenvolupa la seua tasca professional com Responsable de Comunicació de la plataforma/xarxa  adoptauntio.es. Com a blogger administra i dinamitza la seua pàgina personal www.sarajacue.com.
jaimeJaime Domingo és llicenciat en Ciències de la Informació (Periodisme) per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Màrqueting i Gestió Comercial per l’ESIC. Ha desenvolupat la seua carrera profesional tant en el camp de la Comunicació i les Relacions Públiques, en càrrecs rellevants en algunes de les principals agències de comunicació, com en l’àrea de Màrqueting, sent la seua principal responsabilitat la direcció de Màrqueting i Comunicació de  Meetic/Match.com per Espanya i Portugal, i sota el lideratge del qual la companyia experimentà el seu major creixement.
Analía2Analía Iglesias, Periodista, coordina el blog Eros (Sexy corner de El País) al diari El País. Un blog que no és una enciclopèdia sexual a l’ús, sinó un racó eròtic-festiu dedicat a l’atracció entre persones, eixa faceta que ens fa la vida més plaent, tendra, amorosa, plena… Un blog coral, amb cinc autores de tot origen i condició que aposta pel joc, la provocació, la sensualitat i el sexe com acte lliure, adult, compartit, real o fictici, sempre divertit.

Deixa un comentari

Identificat com Identificat per a enviar un comentari.