Gestió de l’estrès i l’ansietat a través de l’alimentació (“Experiències al WOK”)

Escrit per el maig 25, 2014 - 15:02 No hi ha comentaris

El dia 11 de juny s’organitza a Tortosa una nova activitat del cicle “Experiències al WOK”, en aquest cas sobre alimentació.

Alimentación_y_Nutrición_UOC

Al llarg de la vida passem situacions d’estrès i cada vegada més gent pateix estrès crònic. En aquestes circumstàncies ens ve de gust menjar aliments dolços, salats o cruixents, però sempre rics en calories, rarament ens inclinem per una fulla d’enciam o per un plat de bledes. I és que menjar va associat a la sensació de confort, des de la infància menjar és una de les primeres satisfaccions diàries.En realitat no hi ha cap substància que tingui una acció directa contra l’estrès, ja que és un fenomen complex que es manifesta de formes diferents en cada persona. Però sí que hi ha moltes substàncies que poden reduir (o incrementar) les alteracions fisiològiques que l’estrès causa en el nostre cos. Aquestes substàncies no són sintètiques, sinó que les trobem en els aliments que consumim habitualment. Per tant, quan s’està sotmès a situacions d’estrès, mantenir una dieta equilibrada, variada i suficient és fonamental per mantenir la nostra salut, i utilitzar aliments reductors de l’estrès és fonamental.

Sobre aquests i altres temes parlarà Arancha Coromina, diplomada en Nutrició Humana i Dietètica i postgrau en Tractament Dietètic del Sobrepès i de l’Obesitat.

Aquesta xerrada s’emmarca dins el cicle “Experiències al WOK”, iniciativa que posa les seus territorials de la universitat a l’abast de tota la nostra comunitat i de la ciutadania en general per tal que aquells que vulgueu compartir de forma altruista el vostre coneixement, habilitats o expertesa pugueu fer ús d’aquests espais. Aquesta iniciativa pretén sobretot donar visibilitat a les persones que estan treballant en diferents camps relacionats amb la innovació, la tecnologia, la gestió empresarial, la cooperació, etc., amb l’objectiu que ens apropin les seves experiències per tal que puguin enriquir altres projectes o estimular-ne de nous.

La xerrada tindrà lloc el dia 11 de juny a les 19.00 h a la seu de la UOC de Tortosa (c/Alfara de Carles, 18). L’assistència és lliure i gratuïta, però cal que empleneu el formulari següent:

arjuna LOGO_ADEDE_alta

Deixa un comentari

Identificat com Identificat per a enviar un comentari.