UOCTalk Igualada: “La prevenció del delicte en la societat de la informació”

Escrit per el maig 30, 2014 - 13:58 No hi ha comentaris

Per al proper dimecres 4 de juny us proposem aquesta nova sessió del UOCTalk Igualada, una iniciativa de graduats de la comarca de l’Anoia.

20131030_Igualada

La societat de la informació es caracteritza per una sèrie de transformacions en què les relacions socials i les formes d’exercir el poder evolucionen ràpidament, condicionades pels canvis tecnològics. Les formes de victimització, les actituds respecte al delicte i al risc de ser-ne víctima…, són aspectes on podem detectar l’efecte d’aquestes transformacions. La política criminal ha de fer front a noves demandes i a noves necessitats, la qual cosa obliga a repensar els mitjans, les estratègies i les decisions. Alhora, el coneixement que proporciona la criminologia planteja la necessitat que la societat  prengui consciència del paper que pot assumir en la prevenció del delicte si no vol deixar  la responsabilitat exclusivament en mans de l’Estat.

D’aquests i d’altres temes relacionats parlarà Josep Mª Tamarit Sumalla, catedràtic de Dret Penal i director del Programa de Criminologia de la UOC.

L’acte tindrà lloc el dia 4 de juny a les 19.00 hores a la Biblioteca Central d’Igualada, plaça Cal Font. Per a més informació i inscripcions, consulteu aquest enllaç.

Deixa un comentari

Identificat com Identificat per a enviar un comentari.