[sic] scratch day

Escrit per el maig 5, 2014 - 16:35 No hi ha comentaris

El proper 17 de maig, a més del dia d’Internet, se celebra el dia mundial d’scratch i a debateSIC ens hi volem apuntar a esta doble celebració organitzant un taller sobre scratch adreçat a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys. 

Scratch és un entorn de programació desenvolupat pel MIT (Massachusetts Institute of Technology) adreçat a nens i joves per tal de fomentar el pensament creatiu, un llenguatge informàtic ideal per a iniciar-se al món de la programació.

Apil·lant instruccions com si foren blocs d’un joc de construccions, es poden crear petites animacions, videojocs i fins i tot obres d’art interactives. Seguint l’estela del construccionisme de Papert, l’scratch oferix la possibilitat de posar en marxa la competència d’aprendre a aprendre d’una forma molt lúdica i motivadora.

El taller tindrà lloc el dissabte 17 de maig entre les 9:30 i les 14h a la seu de la UOC a Sevilla (Avda. Torneo, 32).

Es tracta d’una activitat oberta i gratuïta, però les places són limitades, per això per participar cal fer la inscripció en este formulari.

El taller no requerix cap coneixement previ, però recordeu que cada nen ha de vindre acompanyat d’un adult, i que haureu de portar el vostre portàtil el dia de l’activitat per poder seguir el taller.

Tot i que és recomanable que una persona adulta acompanye cada nen o nena, cada adult podrà participar amb un màxim de dos infants.

Després d’una breu introducció a l’scratch, farem servir la metodologia learn-by-doing per desenvolupar i formentar la creació de tot allò que la imaginació ens aporte. L’objectiu no és aprendre a programar, sinó aprendre a pensar tot potenciant la creativitat. Diversió, imaginació i aprenentatge garantits!

El taller es dividix en les següents parts:

  •  09.30 h – 10.00h. Arribada i preparació de l’entorn.
  • 10.00 h – 10.30 h. Breu introducció a l’scratch.
  • 10.30 h – 11.30 h. Ús de les Scratch Cards.
  • 11.30 h – 12.00 h. Pausa.
  • 12.00 h – 13.00 h. Joc del Laberint.
  • 13.30 h – 14.00 h. Posada en comú dels projectes.

El taller, que s’emmarca dins d’un esdeveniment internacional, està destinat principalment als nens i nenes i les seues famílies, i pretén mostrar que crear videojocs i animacions no és tan complicat com pot semblar. Per això, farem servir scratch, una eina per explorar, experimentar i manifestar idees de forma creativa i divertida mitjançant històries interactives, jocs, música i art.

Deixa un comentari

Identificat com Identificat per a enviar un comentari.