[sic] Maquinari Lliure: el fenòmen Arduino a Sevilla

Escrit per el juny 2, 2014 - 17:07 No hi ha comentaris

El proper dia 10 de juny tindrem l’oportunitat en #debateSIC de gaudir d’un taller sobre Arduino, o potser hauríem de parlar d’un showcase?

Comptarem amb diverses experiències que abordaran l’univers de possibilitats de l’ús de la plataforma arduino des de diferents òptiques. Encara no t’has inscrit?

3558167896_e9154fbf53_o

Què és Arduino?

Arduino és una plataforma de maquinari lliure, basada en una placa amb un microcontrolador i un entorn de desenvolupament, dissenyada per facilitar l’ús de l’electrònica en projectes multidisciplinaris.

Gràcies a aquesta placa és possible crear tots els dispositius que imaginis. El procés és senzill, només has de seguir una sèrie d’instruccions. Crea els teus instruments musicals, la teva consola, el teu robot. Gràcies al maquinari lliure ara és possible.

Arduino és una plataforma ‘open-hardware‘, de disseny i distribució lliures, igual que les seves llicències, permisos d’ús o registres. L’èxit d’Arduino és que qualsevol usuari pot adquirir una d’aquestes plaques o fabricar-se una per si mateix, gràcies a la col·laboració d’altres usuaris.

Estem davant d’un univers que ens obre infinites possibilitats perquè els usuaris puguin començar un projecte amb una placa base d’Arduino i. a partir d’aquí, afegir peces i codi perquè l’aparell faci el que ell vulgui.

Retorn al present

Si el nostre estimat Dr Emmett Lathrop Brown, normalment conegut com Doc ( l’entranyable inventor de Retorn al futur ) hagués conegut Arduino, probablement s’hagués estalviat molta feina i no hauria d’haver tornat, almenys, tres vegades a aquest futur que avui es s’ha convertit en present.

Per parlar-nos dels seus projectes amb Arduino i presentar totes les seves possibilitats ens acompanyaran:

  • José Manuel Amoedo. Introducció al maquinari lliure : La plataforma Arduino.
  • José Pujol. La programació i la robòtica a les aules.
  • José Manuel González. Arduino i el dinamisme en l’art.
  • José Antonio Jiménez. Smart Energy i Arduino.
  • José Ignacio Berdún. Peces de roba intel·ligents. Projecte Thermibody.
  • Francisco López. Andruino : android + arduino.

En el proper debateSIC parlarem sobre la plataforma arduino i mostrarem les possibilitats que ens ofereix en diferents àmbits: educatiu, tecnològic, cultural, oci, etc. a través de les experiències i el desenvolupament de projectes amb arduino de diversos usuaris. Sabrem com el maquinari lliure permet que cadascú des de casa sigui inventor dels seus dispositius somiats. José Manuel Amoedo ens introduirà al món del maquinari lliure i José Pujol, José Manuel González, José Antonio Jiménez, José Ignacio Berdún i Francisco López ens mostraran els seus projectes personals en una jornada que ens obrirà el món dels invents gràcies a arduino en ple segle XXI.

Pots seguir-nos a twitter amb el HT #debateSIC i el de la sessió #arduinosevilla. I en streaming des del nostre canal de youtube.

Deixa un comentari

Identificat com Identificat per a enviar un comentari.